Home About Mine Photography site

Saturday, 15 December 2012

Jangan Tidur !


Hey ! Hari nak bagitau benda yang tak patut bawa sekali time tidur .  Saja nak post , tak salahkan nak share ? Iylia ambil ni kat dalam web mana ntah . Copy paste jaa . Hehe .

1 - JANGAN TIDUR DENGAN JAM TANGAN
Jam boleh memancarkan tahap tertentu radioaktif. Walaupun kecil, tetapi jika anda memakai jam tangan anda ke katil untuk masa yang lama, ia mungkin mempunyai kesan buruk ke atas kesihatan anda.

2 - JANGAN TIDUR DENGAN BRA
Saintis di Amerika telah menemui orang-orang yang memakai coli selama lebih daripada 12 jam mempunyai risiko yang lebih tinggi untuk mendapat kanser payudara. Jadi pergi ke tidur tanpa ia.

3 - JANGAN TIDUR DENGAN TELEFON
Meletakkan telefon di sebelah katil anda atau di mana-mana berhampiran anda adalah tidak digalakkan. Walaupun sesetengah daripada kita akan menggunakan telefon sebagai jam penggera, tetapi sila letakkan telefon seboleh-bolehnya. Saintis telah membuktikan bahawa barangan elektrik termasuk telefon bimbit dan set televisyen mengeluarkan magnetik ombak apabila digunakan. Gelombang ini boleh menyebabkan gangguan kepada sistem saraf kita. Oleh itu jika anda perlu untuk meletakkan mo anda! hempedu telefon berhampiran anda, matikannya terlebih dahulu.

4 - JANGAN TIDUR DENGAN MAKE UP
Orang yang tidur dengan membentuk mungkin mempunyai masalah kulit dalam jangka masa panjang. Tidur dengan membentuk akan menyebabkan kulit mempunyai kesukaran dalam pernafasan dan masalah dalam berpeluh. Anda juga akan memerlukan masa yang lebih lama untuk pergi ke tidur nyenyak.

Akhir sekali .....

5 - JANGAN TIDUR DENGAN ISTERI / SUAMI LAIN '
Anda tidak boleh bangun lagi. :)
 

© Copyright 2012 | ALL Right Reserved to Fiffy. Design With Love by Nurrul.