Home About Mine Photography site

Thursday, 26 December 2013

The Super Duper Cute


 
 Ini teramatlah comel dan kelakar ..
Hahaha ! Aku suka video nih . Budak budak yang comels ! =D
Keep watching ..










Habiskan masa dengan musim cuti sekolah ..


Hari pertama , Jumaat minggu lepas aku pergi Tambun , Alaa .. Holiday la katakan . Main air sampai kecut 10 jari .. Yelah , aku kan hantu air ..
Hari kedua , Balik pergi rumah MakLong aku kat Lumut,Perak . Ohh . Boring gila .. Then , ikot sepupu aku balik rumah dia dekat Kuaters . Teman anak dia laa .. Tapi takpaa , perangai dia mcm aku . Kaki jalan jugak maybe . Hahaha !!
Hari ketiga , Petang tu pergi rumah Ex Husband sepupu aku . Maklumlah anak dia yg kecik tu nak pau ayah dia beli mainan moto besar battery tu dan barang barang sekolah . Umi dia siap bg warning lagi kat dia "Lepas Alyaa pau Daddy , Balik rumah terus ehh ? Jangan gatal2 nak pergi tidur dekat umah Daddy" .. Hahahaha .. Lepastu , malam pulak pergi FunFair dekat dekat sini ja . Sporting gila keluarga belah ex husband sepupu aku . Seronok ckp ngan depa . Happy go lucky .
Hari keempat , pergi KL sepupu aku ada bukak bisnes Cosway kat sana . Lagipun aku nak jumpa kawan aku , Firdaus .. Saja suka suka . Yg pergi KL dgn 1 kereta pun sepupu aku Kak Maria , Adik angkat dia Abg Fadhil , Anak sepupu aku Alyaa dan aku .. Hantar sepupu aku pergi Farmasi Cosway . Ya Allah , sesak gila jalan kat KL nak p jalan2 pun dah boring . Tp , Alhamdulillah aku jumpa jugak org yg aku mmg nak jumpa dari dulu lagi . Dia bawak pergi Festival City . Wuuu .. Best arghh ! Mcm One Family dah . Aku dah macam mak orang dah duk dukung anak . Hahaha . Anak ? Anak sedara aku la tuh . Aku penat dukung , Fir pulak . Aww , aku ni dah la suka tengok laki dukung budak . Mcm mak ngan ayah pulak . Hahaha . Abg Fadhil pulak duk jalan sorang sorang . Hish .. Tension .. Masa nak tangkap gmbar tu mmg part paling best lah . Lastly , aku jugak yg marajuk . Sbb ? Sbb aku t'nmpk gambar perempuan dalam gambar dia jugak . Ex Girl maybe , comelss ! Btw , ada ku kesah ? Habis ja sepupu aku meeting bisnes dia terus balik perak . Time tengah jalan jarum jam nak dekat pukul 8 . Dia paksa cari kedai makan yang ada bukak tv3 . Hahaha . Tgok cerita apa ? Haih , Hot cerita tu .. Playboy Itu Suamiku laa . Obses smpai mcmtu sekali ..
Tapi harini , Sepupu aku demam . Pity of her . Aku la yg masak , kemas rumah , jaga dia , jelumkan air kat atas kepala dia . Wuu .. Ada ciri ciri dah ni *Perasan sekejap . Ni pun baru lepas bawak sepupu dari klinik . Penat penat ..

Friday, 27 September 2013

#Duo Giveaway By Amirah Azman and Safiena



Assalammualaikum dan salam sejahtera


TEKAN BANNER SEKARANG !!

#Duo
Giveaway By Amirah Azman and Safiena ' Disponsor oleh 

Tarikh Penting 
  • Mula Giveaway : 15 September 2013
  • Tamat Giveaway : 15 Oktober 2013 (Hari Raya Haji)
  • Pengumuman Pemenang : 19/20 Oktober 2013

Friday, 16 August 2013

Selamat Hari Rayaa


Selamat Hari Raya kepada stalker yaa ..
Meriah sangat raya dekat kampung kampung 2minggu lepas . .
Dapat kawan baru .. Tapi laki lah --'
Nama dia iras iras seperti perempuan ..
Pelik kan ? dekat kampung memang aku lah kena jadi bahan buli sepupu aku . Kesian kat aku :'(
Kat sana pukul 4 lebih baru aku tido . Maklumlah kat sana bilik sikit , jadi orang tua dan budak budak semua tido dlam bilik . Yang besar besar sikit kat ruang tamu .
D'sebabkan sepupu aku yang menggila tido ramai ramai tido depan TV , jadi diorg bukak macam macam sinetron hantu .
Ada sepupu aku sorg ni , Iras iras anuar zain lah katakan ..
#Puji nak bagi dia kembang semangkuk XD
selalu kena kan aku mcm ni ..
*Kakakkkk !! Aduh aduh sakit perott !!*
Pak ! pak ! pak ! pak ! #tampar perot sendiri --'
Mengongg punya Yadin ..
Stop here now ... byebye





Saturday, 3 August 2013

Blackout Kat Taman Senangin



Heyy . Semalam blackout 3 Jam . Ceritanya mcmni , Aku punya la xcited nak online . Tggu la smpai 1 family p terawih . Lpas diorg p terawih , cpat2 keluar dari bilik lpastu on lappy . Tak smpai 30 minit . Tiba2 blackout , Aku pun ... " Aaaaarrrrrrgggggggghhhhhh !!!!! " *jerit mcm kena histeria*
Smpai jiran sebelah dengar . Dah la aku dok rumah sorg . mau xnya aku jerit . hahahaha
Stop here now . Adek sudah bangun dari tidur . Tata ~


Wednesday, 31 July 2013

PMR takda ? Betul ka ?



Hello ! Sekarang nak cakap pasal exam . Seious ka PMR dah takda ? Tanya mak aku , mak aku cakap ada . Tanya cikgu , cikgu pulak kata takdak ! Adoihh . Mana satu ni ? Semalam ada exam , Ntah la exam apa . Xpernah masuk dalam bab yang kami belajar sebelum ni pun . Buat penat aku hafal nama organ , fungsi dia dan mcm mcm lah . Naik kalot aku semalam sebelum exam start . Soalan dia memang menguji minda betul . Sampai nak t'cabut otak otak aku nak pikir semalam . Sains kami pun boleh masuk bab Kimia . Matematik pula bukan kena buat jalan kira , tapi alasan --'
Rasa mcm nak koyak ja kertas tuh ! Dah la bagi masa 45 minit . Kertas punya lah tebal . 1 soalan pun tak cukup untuk 10 minit . Kertas matematik yg semalam aku buat , baru lima soalan jaa . Kesian aku T^T
Padan lah , Exam International la katakann . Cikgu kata , soalan ni datang dari luar negara . biar betul ? Xpercaya lah XD Dan exam ni juga untuk tentukan Malaysia dapat ranking ke berapa ? Ntah la ranking apa . Mungkin ranking nak menguji IQ anak anak Malaysia lah kot :)
Okay , stop here now . Byebye 

Yeay ! Last sekolah besok ~



Hello ! Semua mesti tau kan esok last sekolah ? Sapa yg student mcm aku lah yg tau rasanyaa ..
Tapi ni cuti sekolah sebab raya . Yeayy ! Bestnyaa . Lepas cuti raya , kena lahh sekolah mcm biasa T.T
Cuti raya ni panjang jugak lah , 2 Minggu tu . Okay lah tu . Rasa semangat nak raya . Baju raya dah beli ><
Beli time 1st puasa . Awal kan ? Hahaha . Baju aku ja laa . Family aku tak .
Besok kena lahh bawak 2 beg , kena kutip buku yg aku tinggal kat bawah mejaa . Damn ! Berat lah bahu aku besok :(
Stop writting now . Byebye  :D

Couple ngan Ex balek ?




Couple balek dengan EX sama seperti buku yang telah dibaca . Kita sudah tahu kesudahannya , Jadi untuk apa kita ulangi semula ?? Mungkin disebabkan "Cinta pertama" kerana sukar untuk aku padamkan , mungkin aku tidak untuk menipu hati aku sendiri tetapi aku sudah menipu hati orang yang mencintai aku . Disebabkan aku sudah lama kenal hati budi EX aku sebelum ni . Aku terimalah dia untuk peluang Kedua . Tu ja yg last ! --'
Dalam masa 2 minggu kat SMK Keladi ni , mcm mcm masalah yg aku hadapi , dari segi kawan , pelajaran dan lain2 lah senang ! Tapi , aku try selesaikan satu satu . tapi ada satu masalah la yg aku tak boleh aku selesaikan sampai aku mati T.T Tapi , Insyaallah , aku akan berusaha :D Hard work ! 

Tuesday, 30 April 2013

Gwiyomi , Gwiyomi . Demam GWIYOMI ?


Tiada angin tiada ribut , tiba tiba sahaja demam Gwiyomi melanda rakyat malaysia . Buka ja laman d'Facebook pasti ada ja Gwiyomi buatan sendiri .
Iyliaa pasti , mesti nak cuba comel dengan Gwiyomikan ?


Saya rasa mesti semua orang dah tengok mana mana video Gwiyomikan ?
Mula mula tengok mmg pelik . Sampai sekolah ja kecoh tentang Gwiyomi nih . Dalam kelas pun sama .
"Ehh , Iyliaa . Knp hg takmau try buat Gwiyomi ?"
*Gwiyomi ? Hahaha , Takmau aku XD*
Bila balek , checkout kat google pasal gwiyomi nih baru saya tau :)

P/S : Kalau lah aku buat , mesti malu satu sekolah . grrr--'


Comel kan ? ^^ ( Aku suka tgok yg ni )

Tuesday, 26 March 2013

Instagram ?


Instagram dekat blog tak menjadi ? 
Oh My Goshh !
Takkan la tiap-tiap bulan kena update bnd ni kot ?
Boleh naik gila kalau tiap-tiap bulan kena buat bnd ni ja .
penat lah aku dibuatnya , tambah-tambah lagi naik runsingg .
Tak apa tak perlu difikirkan lg .
Kan boleh buat lain . 

Tak follow ?




Assalamualaikum
Tak follow , tapi dekat chat kata follow ?
Entry ini , dituju khas untuk Alyia Farzana 
Maaflah , sbb jd mcm ni .
Maklumlah , Iylia on9 pun pakai tablet je .
Mungkin time tu line slow , sbb tu tekan follow tak jadi-2 lg .
Lgpun , jarang sangat bukak blog ni , bila bukak je , t'baca benda ni .
Maaflah , Iylia bukannya nak menipu . Taktahu lah pulak bnd nak jadi kan ?
Minta maaf banyak-banyak ye Alyia Farzana :)

Thursday, 21 February 2013

Main dengan anak saudara ,

Heloo !
Haritu Lia dah post pasal nikah dan kenduri sepupu lia yg Syazwan tu . Ni , yg Ezan pulakk .
Well , gmbar dia aku tak amek . Sriously , Lawa gila . Wlaupun tunang ja .Ye laa , dah make up .
Tpi , gmbar dia aku tak amek . Yg Amek , ni haa .
Biasa lahh , aku kan gila budak2 . Pantang nmpak comel , mcm nilah kerja aku .










Saturday, 16 February 2013

Nikah dan Kenduri Sepupuku ~

Hello !
Raya tahun baru cina ? Hurm , letih2 . Mcm2 kenduri buat .
Ni kenduri sepupu aku . Nampak tak pengantin lelaki tuh .
Name is Syazwan . I called him , Abg Wan .



Akad Nikah kat Masjid Ketereh , Kelantan



Sweet kan ? ^^



Muda kan my mum ? Yang baju merah tu . Hehehe .




Kenduri ! =)

Monday, 4 February 2013

Ex-Boyfriend ?

Hello , and Haipp !
For this entry ,  I want to touch on my ex boyfriend .
*speaking english pulak . Hehe . Ntah betul ke tidakEx iylia ? Hurm , Sedih dan m'nyesal post entry ni . Tapi . nak post jugak !
Sbb tak puas hati . Hahahaha !
*Aku mmg kejamm Nak tgok gmbar dia ? Ni haa .



*Sorry awak , Jangan jealous ..
Handsome & Ohsem kan ? Haha . Puji la sikit . Bagi dia kembang . Okay , dia ni First love aku yg mmg aku sayangkan dia sangat-2 . N , lastly . dia buat aku kecewa dgn dia . Hurm , sedihh . Lepas aje kitorg clash , Status kat wall facebook dia . dia tulis , dia suka budak perempuan since dia form 1 lg . hurhh , Apa lg ? Menangis aku mcm budak - budak tengah hilang makk
 Yang aku menangis tu , bukan pasal status tu ja . Pasal dia mungkir janji dgn aku , dia curang , n dia buat aku hilang result UPSR aku . Haha , Thanks a lot sayanggs . I remember what you did to me .

Tapi , sekarang kitorang dah kawan kan , kan , kan ? Hehehe , siap mesej gitu . Just friends okay ? Don't think negative yaa readers .
Okayy . Btw , itu cerita lama . Just forget about it . Haha . Nak luah apa yang pendam . Huh ! Bebas jugak . Sorry for him , kalau nak saya padam post ni . bgtau okay ? Jangan diam pulak That's all . Bye .

Saturday, 19 January 2013

Sedih bila jadi macam ni . .

- Pernah tak bergaduh dengan orang yang kita sayang ? Then , kita cakap " Aku benci kau gila-2 ! " . Then , tutup phone . Tapi sebenarnya , korang masih berharap text atau call dari dia .

-Pernah tak baling phone sebab rasa tak tahan kecewa dan sakit hati ?

-Pernah tak terfikir yang korang ni macam tak sesuai dengan dia , dan fikir yang perempuan lain lebih baik untuk dia ?

-Pernah tak rasa yang kita memang ditakdirkan , yang kita ni memang bukan untuk dia ?

-Pernah tak rasa sakit hati macam hati kita kena tikam dengan pisau ?

P/s :-  Sedih sangat bila baru first time kita dengar dia marah kita . Walaupun kita takda niat sukakan orang lain kecuali dia .

Thursday, 17 January 2013

Tagged ? No , no, no !


Selamat petang ! Alhamdulillah cuaca semakin panas kat luar kan ? Itu menandakan kebesaran allah :) okay lah tajuk entry kali nih berkenaan mengenai TAGGED . Tagged ? Urm , bnd apa tuh ? okay tagged nih laman sosial juga macam fb , myspace , twitter tapi kan yang aku heran la kan bukan nak kata la kan , 98% dari orang yang guna tagged nih dikalangan gila sex ?! kenapa aku cakap macam tuh ? sbb pernah terkena kat aku kot ! Bukan kot , tp mmg ya ! Okay , kalau tak percaya korang register tagged then ramai lah berduyun-2 lelaki yang gila sex add korang ! seriously aku tak tipu ,  yang sembang yang betul-2 kawan mmg tipis la kan ? okay , mula-2 ajak sembang biasa je . tapi bila dah start dia cakap macam nih "u open minded x ? " haaa ! Dari situ aku dah agak ni memang sembang pasal sex ! kalau ya pun , pergi kawin lah senang ! Tak payah la nak sembang sex , then terus buat sex dengan bini korang , senang kan  ? Okaylah , aku malas nak berbahasa pasal benda nih la kan . so , apa-2 pun , kalau sapa-2 ada tagged tuh , korang mesti faham kan apa aku rasa . Sampaikan aku jarang on9 tagged d'sbbkan hal nih . Haihh .

Thursday, 10 January 2013

31 Ways To Make Girl Smile


Hello and Hai !
Hari ni Lia nak bagi 31 cara macam mana nak bagi perempuan senyum .
Lia boring-2 dan t'baca 1 web ni . ni pun amek kat fanpop.com . Saja nak share dekat mana-mana lelaki yang ada kat luar sini sana .
Entry ni pun , untuk suka-suka sahaja . Yelah , mana tahu kan . Kalau Wife tengah merajuk kat rumah boleh tolong pujuk .


1.Tell her she is beautiful

2.Hold her hand at any moment … even if its ust for a second.

3.Hug her from behind

4.Leave her voice messages to wake up to.

5.Wrestle with her (but playfully!)

6.Don’t go hang out with you ex when she is not with you, you might not relize how badly it hurts her.

7.If youre talking to another girl, when you’re done talking, walk over and hug her and kiss her….let her know she’s yours and they aren’t.

8.Write her notes or call her just to say “hi”

9.Introduce her to your friends … as your girlfriend.

10.Play with her hair.

11.Pick her up (she loves it)

12.Get upset if another guy touches her and she doesn’t like it

13.Make her laugh

14.Let her fall asleep in your arms.

15.If she’s mad at you, kiss her.

16.If you care about her, then TELL HER

17.Every guy should give their girl 3 things: a stuffed animal (she’ll hug it every time she goes to sleep), jewelry (she’ll treasure it forever), and one of your t-shirts (she’ll most likely wear it to bed) or sweatshirts sprayed with her cologne!! and flowers or something occasionally.

18.Treat her the same around your friends as you do when you’re alone.

19.Look her in the eyes and smile.

20.Hang out with her on weekends

21.Kiss her in the rain (girls love this)

22.Kiss her just for the heck of it

23.If your listening to music, let her listen too.

24.Remember her birthday and get her something, even if it's simple and inexpensive, it came from YOU. it means all the world to HER.

25.When she gives you a present on your birthday, Christmas, or just whenever, take it and tell her you love it, even if you don’t (it’ll make her happy.)

26.Always call her when you say you will, it may not seem like it, but it does hurt her and makes her think you don’t care so call even if you can only talk for a minute. 

27.Girls don’t necessarily have to have hour long conversations every night but its nice for us to hear your voice even for a quick hello.

28.Give her wat she wants

29.Recognize the small things … they usually mean the most.

30.Don’t hug her friends or your friends that are girls cause she’ll feel left out.

31.Hang out with her whenever you are free and u should be free to hang wit your girl friend all the time

If u care about her…SHOW her!

Wednesday, 9 January 2013

Setia Hujung Nyawa


Assalamualaikum . Lia nak share dgn korang pasal satu lagi drama adaptasi dari sebuah novel iaitu Setia Hujung Nyawa yang sekarang ni ditayangkan kat tv3 jam 7.00 malam di slot akasia.



Ia mengisahkan Zain Hakimi yang kehilangan tunang pada saat pernikahan mereka semakin hampir kerana tunangnya Sofea lari menghilangkan diri selepas mereka bergaduh. Setelah itu mummynya iaitu Datin Adibah mulalah kalut untuk mencari menantu bidan terjunnya untuk menggantikan tempat Sofea bagi menutup malu keluarga mereka. Pada pertama kali memandang Ersalina iaitu anak rakannya Haliza hatinya terus terpaut melihat keayuan dan kesopanan Ersalina. Lantas terus meminang Ersalina untuk Zain tanpa mereka mengenali antara satu sama lain. Haliza iaitu ibu Ersalina menerima lamaran itu bagi menutup malu keluarga mereka atas kehamilan Ersalina yang sebenarnya Ersalina tak tahu langsung dirinya hamil. Ermmm, lagi2 sinopsis dia Lia tak tahu . Sebabnya lia pun tak pernah baca novel ni . Lepas baca Novel My Love Playgirl , baru nak beli . 

Watak Ersalina ni dilakonkan oleh Nelydia Senrose dan Zain Hakimi tu dilakonkan oleh Amar Asyraf.Serious cerita ni memang sweet sangat. Ersalina ni kawen dalam usia yang sangat muda. 18 tahun dah kawen. Masa tu tengah tunggu result SPM. Masak pun tak reti. Buat kerja rumah lagi laa. Maklumlah kan anak manja. Anak bongsu plak tu. Pada mulanya Lia tak tengok pun cerita ni. Bila drama ni dah episod 9 baru nak tengok. Yerrr la kan . Lia pelik bila satu sekolah tengah cerita pasal ni . Ni pun , curi2 dengar . Sekarang ni lia dah start tengok.
Okay , out dulu . bye ^^

 

© Copyright 2012 | ALL Right Reserved to Fiffy. Design With Love by Nurrul.