Home About Mine Photography site

Saturday, 19 January 2013

Sedih bila jadi macam ni . .

- Pernah tak bergaduh dengan orang yang kita sayang ? Then , kita cakap " Aku benci kau gila-2 ! " . Then , tutup phone . Tapi sebenarnya , korang masih berharap text atau call dari dia .

-Pernah tak baling phone sebab rasa tak tahan kecewa dan sakit hati ?

-Pernah tak terfikir yang korang ni macam tak sesuai dengan dia , dan fikir yang perempuan lain lebih baik untuk dia ?

-Pernah tak rasa yang kita memang ditakdirkan , yang kita ni memang bukan untuk dia ?

-Pernah tak rasa sakit hati macam hati kita kena tikam dengan pisau ?

P/s :-  Sedih sangat bila baru first time kita dengar dia marah kita . Walaupun kita takda niat sukakan orang lain kecuali dia .

Thursday, 17 January 2013

Tagged ? No , no, no !


Selamat petang ! Alhamdulillah cuaca semakin panas kat luar kan ? Itu menandakan kebesaran allah :) okay lah tajuk entry kali nih berkenaan mengenai TAGGED . Tagged ? Urm , bnd apa tuh ? okay tagged nih laman sosial juga macam fb , myspace , twitter tapi kan yang aku heran la kan bukan nak kata la kan , 98% dari orang yang guna tagged nih dikalangan gila sex ?! kenapa aku cakap macam tuh ? sbb pernah terkena kat aku kot ! Bukan kot , tp mmg ya ! Okay , kalau tak percaya korang register tagged then ramai lah berduyun-2 lelaki yang gila sex add korang ! seriously aku tak tipu ,  yang sembang yang betul-2 kawan mmg tipis la kan ? okay , mula-2 ajak sembang biasa je . tapi bila dah start dia cakap macam nih "u open minded x ? " haaa ! Dari situ aku dah agak ni memang sembang pasal sex ! kalau ya pun , pergi kawin lah senang ! Tak payah la nak sembang sex , then terus buat sex dengan bini korang , senang kan  ? Okaylah , aku malas nak berbahasa pasal benda nih la kan . so , apa-2 pun , kalau sapa-2 ada tagged tuh , korang mesti faham kan apa aku rasa . Sampaikan aku jarang on9 tagged d'sbbkan hal nih . Haihh .

Thursday, 10 January 2013

31 Ways To Make Girl Smile


Hello and Hai !
Hari ni Lia nak bagi 31 cara macam mana nak bagi perempuan senyum .
Lia boring-2 dan t'baca 1 web ni . ni pun amek kat fanpop.com . Saja nak share dekat mana-mana lelaki yang ada kat luar sini sana .
Entry ni pun , untuk suka-suka sahaja . Yelah , mana tahu kan . Kalau Wife tengah merajuk kat rumah boleh tolong pujuk .


1.Tell her she is beautiful

2.Hold her hand at any moment … even if its ust for a second.

3.Hug her from behind

4.Leave her voice messages to wake up to.

5.Wrestle with her (but playfully!)

6.Don’t go hang out with you ex when she is not with you, you might not relize how badly it hurts her.

7.If youre talking to another girl, when you’re done talking, walk over and hug her and kiss her….let her know she’s yours and they aren’t.

8.Write her notes or call her just to say “hi”

9.Introduce her to your friends … as your girlfriend.

10.Play with her hair.

11.Pick her up (she loves it)

12.Get upset if another guy touches her and she doesn’t like it

13.Make her laugh

14.Let her fall asleep in your arms.

15.If she’s mad at you, kiss her.

16.If you care about her, then TELL HER

17.Every guy should give their girl 3 things: a stuffed animal (she’ll hug it every time she goes to sleep), jewelry (she’ll treasure it forever), and one of your t-shirts (she’ll most likely wear it to bed) or sweatshirts sprayed with her cologne!! and flowers or something occasionally.

18.Treat her the same around your friends as you do when you’re alone.

19.Look her in the eyes and smile.

20.Hang out with her on weekends

21.Kiss her in the rain (girls love this)

22.Kiss her just for the heck of it

23.If your listening to music, let her listen too.

24.Remember her birthday and get her something, even if it's simple and inexpensive, it came from YOU. it means all the world to HER.

25.When she gives you a present on your birthday, Christmas, or just whenever, take it and tell her you love it, even if you don’t (it’ll make her happy.)

26.Always call her when you say you will, it may not seem like it, but it does hurt her and makes her think you don’t care so call even if you can only talk for a minute. 

27.Girls don’t necessarily have to have hour long conversations every night but its nice for us to hear your voice even for a quick hello.

28.Give her wat she wants

29.Recognize the small things … they usually mean the most.

30.Don’t hug her friends or your friends that are girls cause she’ll feel left out.

31.Hang out with her whenever you are free and u should be free to hang wit your girl friend all the time

If u care about her…SHOW her!

Wednesday, 9 January 2013

Setia Hujung Nyawa


Assalamualaikum . Lia nak share dgn korang pasal satu lagi drama adaptasi dari sebuah novel iaitu Setia Hujung Nyawa yang sekarang ni ditayangkan kat tv3 jam 7.00 malam di slot akasia.



Ia mengisahkan Zain Hakimi yang kehilangan tunang pada saat pernikahan mereka semakin hampir kerana tunangnya Sofea lari menghilangkan diri selepas mereka bergaduh. Setelah itu mummynya iaitu Datin Adibah mulalah kalut untuk mencari menantu bidan terjunnya untuk menggantikan tempat Sofea bagi menutup malu keluarga mereka. Pada pertama kali memandang Ersalina iaitu anak rakannya Haliza hatinya terus terpaut melihat keayuan dan kesopanan Ersalina. Lantas terus meminang Ersalina untuk Zain tanpa mereka mengenali antara satu sama lain. Haliza iaitu ibu Ersalina menerima lamaran itu bagi menutup malu keluarga mereka atas kehamilan Ersalina yang sebenarnya Ersalina tak tahu langsung dirinya hamil. Ermmm, lagi2 sinopsis dia Lia tak tahu . Sebabnya lia pun tak pernah baca novel ni . Lepas baca Novel My Love Playgirl , baru nak beli . 

Watak Ersalina ni dilakonkan oleh Nelydia Senrose dan Zain Hakimi tu dilakonkan oleh Amar Asyraf.Serious cerita ni memang sweet sangat. Ersalina ni kawen dalam usia yang sangat muda. 18 tahun dah kawen. Masa tu tengah tunggu result SPM. Masak pun tak reti. Buat kerja rumah lagi laa. Maklumlah kan anak manja. Anak bongsu plak tu. Pada mulanya Lia tak tengok pun cerita ni. Bila drama ni dah episod 9 baru nak tengok. Yerrr la kan . Lia pelik bila satu sekolah tengah cerita pasal ni . Ni pun , curi2 dengar . Sekarang ni lia dah start tengok.
Okay , out dulu . bye ^^

 

© Copyright 2012 | ALL Right Reserved to Fiffy. Design With Love by Nurrul.